Is bamboe toiletpapier gemaakt van milieuvriendelijke materialen?

503 Views

Is bamboe toiletpapier gemaakt van milieuvriendelijke materialen?

Een toiletpapier is het voorgesneden, dunne, absorberende papier van het toilet dat je gebruikt als je je billen moet afvegen of je billen moet schoonmaken na het poepen. Toiletpapier is er meestal in twee soorten: papierrol en crème. De papierrol is het populairst omdat deze gemakkelijker te gebruiken en hygiënischer is dan de andere soort. Vroeger werd toiletpapier gemaakt van katoen dat vervolgens werd gemengd met lijm om het sterk en duurzaam te maken. Hierna is toiletpapier gemaakt met een mengsel van kruiden zoals kamille, gardenia, papaver, aloë en viooltjes die met elkaar worden gemengd om een 'loofa' te vormen die kan worden uitgerekt om het buigzamer te maken. CleanProduct.nl wc papier. Dit werd vervolgens tot een bundel gerold en opgeslagen.

toiletpapier

Een toiletpapier van bamboe is een van de beste milieuvriendelijke materialen die nu op de markt verkrijgbaar is. Bamboe is een van de snelst groeiende planten ter wereld en heeft daardoor veel ruimte om te groeien. Wanneer we bamboe toiletpapier gebruiken, wordt dit gemaakt van oud, gebruikt en gerecycled toiletpapier dat vervolgens wordt versnipperd en verwerkt tot nieuw, vers toiletpapier. Dit soort toiletpapier is erg milieuvriendelijk, omdat het ook helpt bij het redden van bomen door niet bij te dragen aan ontbossing.

Beschrijving Een normaal toiletpapier is gemaakt met een combinatie van oplosmiddelen en bleekmiddel die worden gemengd met de kleine vezels die in toiletpapier worden aangetroffen. Bleekmiddel is een van de chemicaliën die we vaak in ons dagelijks leven tegenkomen en die schade toebrengen aan het milieu. Bleekmiddel wordt gemaakt door waterstofperoxide te mengen met water dat vervolgens wordt verwarmd om chloordioxidegas te produceren. De chloordioxidegassen komen vervolgens vrij in de lucht, wat leidt tot aantasting van de ozonlaag en uiteindelijk tot klimaatverandering. Het gebruik van bamboevezels voor toiletpapier draagt niet bij aan de aantasting van de ozonlaag en klimaatverandering en is daarom voor ons een milieuvriendelijke keuze.

Meer informatie: CleanProduct.nl