It’s all about the Antbeatz

It’s all about the Antbeatz

463 Views

Antbeatz

Artiesten als Katy Perry, Rihanna en Justin Bieber zijn niet alleen bekend geworden vanwege hun muzikaal talent en charisma, ze zingen allemaal over herkenbare beats die zich permanent in je brein nestelen. Antbeatz is een ‘beat creator’ die al voor tientallen rappers en zangtalenten beats heeft gemaakt, artiesten wereldwijd hebben nummers uitgebracht op basis van zijn creatieve uitspattingen. Toch is er een grote kans dat je nooit hebt gehoord van deze West Coast muziek producer. Tijd om kennis te maken met de beat maker achter E-40, Lil Sheik, Mistah Fab, Joe Moses en nog veel meer smaakmakers in de muziekscene van vandaag.

It’s all about the beat

Zonder percussie geen popmuziek. Ringo Starr was de drummer van The Beatles, in Rockabilly zorgt de bassist voor het ritme. De Nederlandse band Slagerij van Kampen bestaat louter uit percussionisten. De Roland TR-808 drumcomputer werd geïntroduceerd in 1980 en heeft popmuziek zoals we die kennen voorgoed veranderd. In plaats van een groot drumstel konden producers met elektronica vette beats maken. Rappers als Run DMC, Afrika Bambaataa maar ook soulzanger Marvin Gaye en jazz icoon Herbie Hancock lieten de mogelijkheden zien van ‘ingeblikte’ drumgeluiden. Later zouden er nog vele innovaties volgen.

Antbeatz is de ruggengraat van hiphop

Antbeatz (Music producer entrepreneur) begon op 15-jarige leeftijd met het maken van beats. Zijn creaties werden al snel opgemerkt door rappers en producenten die op zoek waren naar unieke sounds om hun muziek die speciale ‘backbone’ te geven. Elvis Presley was een beroemd entertainer maar hij had goede songwriters nodig om door te breken. Dr. Dre is een succesvol voorbeeld van een producer die naast N.W.A. ook artiesten als Snoop Dogg van een herkenbare soundtrack voorzag. Antbeatz behoort tot de nieuwe generatie beatmakers , net als Dre is ook hij een West Coast artiest. In tegenstelling tot andere bekende namen werkt hij niet vanuit New York of Los Angeles, maar in Fresno. Je hoeft gelukkig niet in het vliegtuig te springen want je kunt de creaties van Antbeatz direct online bestellen.

Wat is beat leasing?

Antbeatz is de beatmaker voor artiesten zoals Mozzy, Zaybang en Quadeca en van nog veel meer opkomende en gevestigde artiesten. Overigens kan hij zelf lang niet alle namen noemen, want veel van zijn klanten leasen beats via de webshop. Op de site van Antbeatz of via YouTube kan iedereen gratis luisteren naar zijn beste beats. Zit er een inspirerende sound tussen? Dat kun je die voor een bodemprijs downloaden om te gebruiken in je eigen nummers. Er is wel een ‘catch’. Voor een paar tientjes moet je deze loops delen met andere artiesten die ze ook kunnen leasen. Wil je er exclusief gebruik van maken? Dan kun je de tracks onder licentie nemen. Dat kost je een stuk meer, toch liggen de tarieven van Antbeatz nog een stuk lager dan die van Hit-Boy of The Alchemist. Hoe lang dit duurt is de vraag, met het toenemende aantal hits op basis van zijn beats is het een kwestie van tijd tot de volgende Nicki Minaj of Drake een wereldhit scoort. Zo is dè hit van 2020, “Old town Road” van Lil Nas X gebouwd op een geleaste beat van slechts dertig dollar.

Beat leasing is dè manier om betaalbaar wereldhits te scoren, en Antbeatz is dè beatmaker uit Fresno die het mogelijk maakt.

Beats online verkopen, daar is Antbeatz dé partner! Kijk snel op de website.