makelaar blijdorp

The Real Estate Agent Books door Jeroen Blijdorp

Als je interesse hebt om makelaar te worden, dan heeft de Nederlandse Makelaardij een gids uitgebracht met de titel “De beste manier om makelaar te worden”. De gids is geschreven door de voormalige vastgoedbeheerder van de vereniging, Willem Blijdorp.

In het boek maakt  duidelijk dat Makelaar Blijdorp een hoge opleiding moeten hebben in het vak. Hij zegt dat deze kennis alleen kan komen uit ervaring en door studie van de wet- en regelgeving. Hij gaat in detail in op de verschillende gebieden waarop men agent kan worden en hoe men de opleiding kan verwerven die nodig is om agent te worden.

De beste makelaars in Nederland

Een van de dingen die u moet kunnen doen, is de nodige ervaring in de branche hebben. Dit omvat onder meer het vinden van eigendommen, het vinden van klanten die het zich kunnen veroorloven om ze te kopen, het vinden van huurders en het uitvoeren van onroerendgoedinspecties, naast vele andere dingen.

Er zijn veel bronnen op internet om u te helpen de opleiding te volgen die u nodig hebt om een ​​makelaar in onroerend goed te worden. U moet de handleiding echter grondig doorlezen voordat u met zoeken begint.

Blijdorp benadrukt ook het belang van samenwerking met anderen. Hij maakt duidelijk dat makelaars in onroerend goed het beste werken als ze kunnen rekenen op hulp van anderen. Dit is vooral belangrijk als u een grote klantenkring heeft.

Het boek geeft je ook een paar tips voor het beheren van financiën, evenals het omgaan met klanten en klanten. Het boek bevat ook een checklist met alle onderwerpen die bij een makelaarscursus aan bod moeten komen.

Het beste van dit boek is dat het voor iedereen is geschreven, of ze nu een ervaren makelaar zijn of iemand die net de kneepjes van het vak is. Je zult hier niet teveel vinden dat nergens anders te vinden is, maar er zijn enkele goede ideeën die kunnen worden geïmplementeerd door mensen die net zijn begonnen.

Zo stelt Blijdorp dat als je een lijst met potentiële klanten hebt om aan te laten zien, je ervoor moet zorgen dat er genoeg mensen op de lijst staan ​​om een ​​afspraak te maken. dat werkt zowel voor jou als voor de klant. Een andere tip is dat als je je huis laat zien, vraag om doorgelicht te worden, zodat de klant het ook kan zien.

De assistent van een internationale vastgoedmanager

Als u een succesvolle makelaar wilt zijn, is het ook belangrijk om te beseffen dat u de juiste instelling moet hebben. Of je nu net begint of al een tijdje in het vak zit, het is belangrijk om open te staan.

Als je echt een makelaar wilt worden, moet je alles geven wat je hebt en voorbereid zijn op een aantal uitdagingen. Zoals Blijdorp zegt: ‘Ik ga je niet vertellen dat je het nooit moeilijk zult hebben.

Als er iets is, heb je onderweg waarschijnlijk een paar hobbels in de weg nodig.

Wat Blijdorp ook benadrukt, is dat je positief moet blijven. De reden hiervoor is dat het je helpt om gefocust te blijven en te voorkomen dat je uitstelgedrag krijgt als het moeilijk wordt.

Over het algemeen is dit boek misschien niet iets voor u als u op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke oplossing. Maar het kan een geweldige bron zijn voor degenen die aan de slag willen.

Het enige dat ik je zou aanraden om niet te doen, is de tips van Blijdorp gewoon blindelings volgen. Dit boek staat vol met geweldige adviezen, maar je zult het als uitgangspunt moeten gebruiken en je eigen oordeel moeten gebruiken om het toe te passen.

Er zijn veel andere onroerendgoedboeken die er zijn, maar dit is een goede omdat het u een stapsgewijs proces geeft om een ​​succesvolle makelaar te worden. Het behandelt ook enkele van de basisstrategieën die agenten zouden moeten gebruiken bij het tonen van huizen.

Remax Totaal Blijdorp is ook graag bereid om eventuele vragen voor hem te beantwoorden. Dus als je merkt dat je een agent nodig hebt die al je vragen kan beantwoorden, zou je echt moeten overwegen om dit boek te kopen.