Goud verkopen Den Haag

Goud verkopen Den Haag

266 Views

 

“Het is niet alles goud wat er blinkt.” Zo luidt het gezegde dat naast een wijze levensles ook praktisch gezien helemaal juist is. En dit is helemaal niet erg, er zijn volop materialen met uitstekende eigenschappen. Toch gaat er niets boven echt goud. Wil je goud verkopen in Den Haag? Dan is het mogelijk om jouw gouden sieraden, goudbaren of andere voorwerpen eerst gratis te laten taxeren. Er zijn echter wel enkele zaken om rekening mee te houden.

 

Wat moet je weten over goud verkopen?

Er zijn weinig investeringen die zo waardevast zijn als goud. Dat is al eeuwenlang zo en dit zal ook niet snel veranderen. Bij De Goudwaag kunt u goud verkopen in Den Haag op basis van duidelijke informatie en eerlijke tarieven. Heeft u vragen over de goudprijs, de wijze waarop taxaties werken en waar je als verkoper op moet letten? Stel ze gerust, kennis is immers het meest waardevolle bezit.

 

Wat betekent karaat eigenlijk?

Er bestaat veel onduidelijkheid over het woord ‘karaat’. In de eerste plaats omdat dit begrip wordt gebruikt voor zowel diamanten als voor goud. Bij een diamant staat karaat voor het gewicht, bij goud voor de zuiverheid. In Nederland zijn 14 karaat (stempel 585) en 18 karaat (stempel 750) het meest gangbaar. De rest van het object bestaat uit andere materialen zoals zilver, koper of nikkel. De voornaamste reden hiervoor is de hardheid. Puur goud als edelmetaal is relatief zacht. Om bijvoorbeeld een diamant in een gouden ring te plaatsen moet het materiaal harder zijn.

 

Buiten Europa in het Midden-Oosten en Azië zijn sieraden van 20 en zelfs 22 karaat verkrijgbaar. Dit zijn doorgaans meer beleggingsobjecten dan sieraden om te dragen. In plaats van een spaarrekening of een verzekering worden sieraden met een hoog aandeel goud gekocht omdat dit edelmetaal zeer waardevast is. Dit was overigens ten tijde van de koopvaardij in Nederland ook heel gebruikelijk. Mannen in de scheepvaart droegen een gouden oorbel als verzekering voor hun echtgenotes en kinderen bij overlijden tijdens hun werk.

 

Goud verkopen in Den Haag

Waar goud blinkt zullen er raven op de loer liggen. Wil je goud verkopen in Den Haag? Laat je eerst vrijblijvend informeren bij De Goudwaag. Laat je zeker niets wijsmaken, er zijn diverse methoden om te bepalen of een object ‘echt goud’ is en hoeveel karaat een object is. Deze methoden werken niet altijd nauwkeurig en kunnen zelfs misleidend zijn. Ga bij goud verkopen daarom altijd naar een gerenommeerde goudinkoper met verstand van zaken. Controleer gerust ervaringen van klanten en stel kritische vragen. Zo weet je zeker dat de geboden prijs eerlijk en transparant is.

Klik op de link voor Goud verkopen Den Haag