Lees meer over het Hauptwerkorgel

Lees meer over het Hauptwerkorgel

459 Views

Het Hauptwerkorgel is het oudste deel van de Royal Academy of Music, Londen.

Het werd in 1780 opgericht door Johannes Hausteck, als een manier voor kunstenaars om hun werk bij een groter publiek te krijgen. Hausteck wilde een orgel maken dat op scholen en hogescholen in heel Engeland kon worden gebruikt, en ook een manier voor die studenten om ook een orgel te krijgen.

De zoon van Johannes Hausteck, Karl, was ook verantwoordelijk voor het ontwerp van het orgel. Hij nam de leiding over het project toen hij negentien jaar oud was en ging veel van de onderdelen van het orgel ontwerpen. Dit omvatte de sleutels, de balg en het mechanisme dat werd gebruikt om de verschillende onderdelen te verplaatsen. Het orgel is gemaakt in de vorm van een zandloper en is zo ontworpen dat de verschillende orgels dezelfde lay-out en hetzelfde type mechanisme hebben.

Om het orgel te kunnen maken, moesten de verschillende ontwerpen voor de klokken en de kleppen uit elkaar worden gehaald. De klokken werden vervolgens weer in elkaar gezet zodat het orgel kon functioneren zoals het nu is. De kleppen moesten in een bepaald patroon worden gerangschikt om ervoor te zorgen dat ze allemaal in hun respectievelijke onderdelen zouden passen. Dit omvatte kleppen voor de wind en de geluiden geproduceerd door de pijpen.

Sommige orgels hadden slechts één klok, terwijl andere twee of drie klokken en kleppen hadden.

Het orgel was eindelijk gebouwd toen de eerste orgelleerling het klaslokaal binnenliep en het orgel als het ware zag. Ze zouden het prachtige orgel dat de studenten gingen gebruiken absoluut niet missen. Sommige studenten namen zelfs de tijd om de woorden “Johannes Hausteck-orgel” op de balg te schrijven en lieten de hoorns er precies zo uitzien als ze nu zijn. Een van de studenten die de hoorns maakten, was Martin Ruttner. Het orgel werd gebruikt om les te geven aan studenten van de Koninklijke Academie en is een van de redenen waarom het nog steeds wordt gebruikt.

Tegenwoordig wordt het orgel van de Koninklijke Academie voor veel verschillende doeleinden gebruikt, waaronder het geven van lessen aan orgelleerlingen, en het orgel als een van de belangrijkste instrumenten voor repetities en concerten. Het orgel wordt ook gebruikt in het London Palladium en ook in het Victoria & Albert Theatre. Het orgel is een van de meest gebruikte muziekinstrumenten in heel Europa en wordt regelmatig gebruikt bij tal van bruiloften. rond de wereld.

Het Hauptwerk orgel is uitgegroeid tot een van de meest populaire orgels over de hele wereld en daarom zijn deze instrumenten op zoveel scholen over de hele wereld te vinden. Als u op zoek bent naar een orgel om aan uw verzameling toe te voegen, moet u een Hausteck-orgel overwegen als een manier om een ​​prachtig orgel te kopen dat u jarenlang van muziek zal voorzien.

 

Klik hier: https://www.noorlanderorgels.com/orgels/