Pastasaus – de oudste traditie koken

Pastasaus – de oudste traditie koken

472 Views

Pastasaus is een kookmethode die in de 16e eeuw in Europa is ontwikkeld.

Het eerste recept voor pasta heette Pasta, dat werd gemaakt van een mengsel van aardappelen en olie en daarom betekent het woord Pasta letterlijk “pastisch”. Aangenomen wordt dat dit gerecht afkomstig is van een man genaamd Guido Sarpati in Toscane. Het heeft in de loop van de eeuwen een groot aantal verschillende variaties aangenomen, maar in wezen verwijst pastasaus naar elk type groente dat wordt gebruikt als verdikkingsmiddel, emulgator of stabilisator bij het koken. In feite kan het worden beschouwd als de oudste kooktechniek op aarde!

De meeste mensen denken dat pastasaus wordt geleverd met een lijst met ingrediënten zoals knoflook, ui, paprika, specerijen, kruiden en al het andere dat je maar kunt bedenken als ze de woorden ‘pastasaus’ horen. De basissamenstelling van het gerecht is echter eenvoudig genoeg dat bijna iedereen het kan maken. In feite zullen de meer geavanceerde recepten zelfs verschillende ingrediënten vereisen.

Er zijn twee basistypen van deze kooksaus: getextureerd en niet-getextureerd. De niet-gestructureerde variëteit wordt gemaakt door gehakte groenten zoals wortels, selderij en sperziebonen te mengen. Dit type is meestal dik en licht gestremd, in tegenstelling tot een getextureerde variëteit die een dikke textuur heeft. Hoewel er verschillende soorten sauzen zijn, zullen de meeste recepten beide soorten vereisen. De niet-gestructureerde saus is minder duur, maar biedt toch veel gezondheidsvoordelen. Deze omvatten minder calorieën en een betere algehele smaak. Veel recepten zullen ook vlees aan de mix toevoegen om een ​​rijkere smaak te produceren.

De meeste traditionele kookmethodes vereisen twee eetlepels groenten per pond vlees of kip. Omdat het recept hiervan afhangt, is het gemakkelijk om een ​​pan te vol te maken. Hoewel dit op korte termijn goedkoper kan uitpakken, is het misschien niet het beste idee als u op de lange termijn probeert kosten te besparen.

Met het gebruik van internet is het mogelijk om recepten te vinden die bij uw smaak passen. De meest populaire zijn te vinden op veel sites die aan deze kookmethode zijn gewijd. U kunt door verschillende recepten zoeken en zien wat past bij de specifieke behoeften van uw gezin.