Rib Eye – Een heerlijke en gemakkelijke manier om te koken

756 Views

Rib Eye – Een heerlijke en gemakkelijke manier om te koken

Het riboog, ook wel ribsteak genoemd, is een snede uit het onderste ribgedeelte van een zijsteak. Het ribgedeelte van een zijsteak strekt zich meestal uit van ribben 6 tot en met 12. Gewoonlijk bestaat Ribsteak uit de deltaspier, borstspier en sartorius, maar heeft ook de oppervlakkige cervicale en tricepsspieren. Hoewel deze spieren prominent aanwezig zijn in de anatomie van het vlees, worden ze niet gebruikt bij het maken van deze snede.

Biefstuk

Omdat de rib eye steak een dikke, dichte smaak heeft, kan hij met veel vet worden gekookt, dus als je hem wilt koken zonder veel vet te consumeren, dan moet je een methode gebruiken waarbij je minder vet nodig hebt Ribeye. De eenvoudigste methode is om een methode te gebruiken die flash cooking wordt genoemd, dat wil zeggen wanneer het vlees aan de buitenkant wordt gekookt terwijl het aan de binnenkant wordt gekookt. Dit maakt het erg mals en smaakvol.

De beste manier om een rib eye steak te bereiden, is door middel van een medium rare of middelhoog vuur voor de drumstick. Je kunt deze snede ook maken met een drumstick die in een halve pond wordt geleverd. Het vlees moet voor ongeveer de helft gaar zijn, maar zorg ervoor dat de biefstuk niet verbrandt. Als de biefstuk half gaar is, kun je de rub toevoegen om je biefstuk de perfecte smaak en textuur te geven. Voeg zout en peper naar smaak toe en je bent klaar om te gaan!

Informatie over dit onderwerp: CoolToMeatYou.nl