Veel voorkomende ketose-dieetervaringen

Veel voorkomende ketose-dieetervaringen

430 Views

Hoewel veel mensen de noodzaak van een ketogeen dieet niet zien, zijn er mensen die denken dat een koolhydraatarm dieet zeer nuttig kan zijn. In dit artikel zal ik enkele van de meest voorkomende ervaringen met keto-diëten met je delen en wat je kunt verwachten als je dit dieet volgt.

Wanneer u voor het eerst met een ketogeen dieet begint, kunt u een breed scala aan ketose-dieetervaringen ervaren. Omdat uw lichaam zich aanpast aan het hebben van vetten en ketonen als belangrijkste energiebron, kunt u in het begin van uw dieet griepachtige symptomen krijgen. Voedingsmiddelen zoals zuivelproducten, biefstuk en eieren zijn hoofdbestanddelen van een dieet in keto-stijl omdat ze geen koolhydraten bevatten. De truc is om ervoor te zorgen dat je je in het begin beperkt tot koolhydraatarme diëten, maar na een tijdje zul je meer vlees gaan eten.

Naarmate uw gewichtsverlies voortgaat, zult u een toename van energie ervaren. Sommige mensen ervaren ook misselijkheid, maar dit is meestal tijdelijk, vooral als je al geruime tijd een ketogeen dieet volgt. Als je al een tijdje een koolhydraatarm dieet volgt en je begint een afname van je eetlust of een afname van je trek in koolhydraten op te merken, dan zou je moeten overwegen om je dieet te veranderen naar een dieet met veel eiwitten.

U kunt ook last krijgen van door ketose veroorzaakte slapeloosheid. Dit is iets dat u met uw arts moet overleggen voordat u met een dieet begint, maar u zult merken dat het ketogene dieet het gemakkelijker kan maken om ‘s nachts in slaap te blijven. Het ketose-dieet maakt het ook gemakkelijker voor je om voldoende te slapen, dus als je dit symptoom ervaart, is het goed om ‘s avonds een dutje te doen of een licht kalmerend middel te gebruiken.

Een andere veel voorkomende ketose-dieetervaring is een opgeblazen gevoel. Dit is een ander tijdelijk probleem, maar u moet medische hulp inroepen. Normaal gesproken ervaar je een opgeblazen gevoel tijdens de eerste twee weken van je dieet, maar dit zal gemakkelijker te hanteren zijn als je meer eiwitrijk voedsel gaat eten en voldoende slaapt.

Over het algemeen kan een ketose-dieetervaring vergelijkbaar zijn met elk ander dieet, maar met een paar uitzonderingen. Als u misselijkheid, duizeligheid of andere symptomen ervaart waarvan u denkt dat ze mogelijk verband houden met uw dieet, is het belangrijk om uw arts of diëtist te raadplegen om er zeker van te zijn dat u gezond genoeg bent om op een ketogeen dieet te gaan. meer informatie keto dieet ervaringen