Waarom papieren rietjes een must zijn voor elke tuin

Waarom papieren rietjes een must zijn voor elke tuin

376 Views

OrganicWareShopWaarom behoren papieren rietjes tot het verleden als het gaat om het behoud van bloemen en planten? De waarheid is dat er een aantal redenen zijn, een daarvan is dat keer op keer is bewezen dat ze op de lange termijn effectiever zijn, bijvoorbeeld tegen schimmels en bacteriegroei.

Dit wil niet zeggen dat plastic rietjes niet even goed zijn in wat ze doen, maar plastic rietjes zoals ze tegenwoordig bekend zijn, zijn gewoon niet zo veelzijdig als de natuurlijke alternatieven.

Er was een tijd dat rietjes het enige materiaal waren dat werd gebruikt voor het opruimen van olielozingen en andere gevaarlijke vloeistoffen. En waarom worden ze niet meer gebruikt? Het simpele antwoord hierop is dat de betrokken kostenfactor er simpelweg niet meer is. In feite is de lage prijs van rietjes niet gedaald vanwege deze eenvoudige reden.

Het materiaal is nu tegen zeer redelijke prijzen verkrijgbaar en voor iedereen betaalbaar.

Een andere reden waarom u papieren rietjes moet gebruiken, in plaats van de rietjes die u thuis heeft, is het feit dat u voor dit doel geen speciaal papier hoeft te kopen. Je kunt ze bijna overal krijgen: supermarkten, bouwmarkten enzovoort. Een container die hiermee gevuld is, gaat jaren mee, terwijl een container met vergelijkbaar materiaal heel vaak moet worden vervangen als u in de winkel gekochte containers gebruikt om uw vloeistoffen in op te slaan. En dit is een feit dat u in gedachten moet houden, vooral als u het heeft over gevoelige vloeistoffen zoals azijn of andere soortgelijke stoffen.

Als het om verwijdering gaat, hoeft u zich geen zorgen te maken. Het is niet zo dat u speciale apparatuur moet kopen om deze af te voeren. U heeft zelfs niet eens een vrachtwagen of bestelwagen nodig om het zelf te doen. Het enige dat u nodig heeft, is toegang tot internet of uw plaatselijke bibliotheek. Dit komt omdat papieren rietjes zo licht van gewicht zijn dat ze gemakkelijk van de ene container naar de andere kunnen worden overgebracht. Het enige wat je nodig hebt is een schaar en een papieren handdoek.

Naast alle bovengenoemde voordelen, helpt het gebruik van rietjes u ook geld te besparen.

Het is waar dat u elke keer dat u ze gebruikt een paar dollar zult uitgeven, maar op de lange termijn zult u zich zeker realiseren dat het een heel klein bedrag is in vergelijking met het geld dat u in de supermarkt voor plastic betaalt. Ook zult u merken dat uw afval schoner wordt en beter ruikt. Dit komt omdat het rietje dat u gebruikt voorzichtig het vuil en de olieachtige substantie uit het afval haalt. Als je de container met afval een paar dagen laat staan, zal de geur volledig verdwijnen, omdat rietjes natuurlijk een manier hebben om de stank te neutraliseren.

Er zijn nog veel meer voordelen wanneer u besluit rietjes te gebruiken in plaats van plastic. Zoals we hierboven vermeldden, zijn ze milieuvriendelijk en besparen ze u op de lange termijn geld. Bovendien zijn ze geweldig voor kinderen en kun je zelfs rietjes vinden met kleurrijke ontwerpen erop. Dus als u uw afvalrekening wilt verlagen of uw tuin wilt verbeteren, is het de moeite waard om te leren waarom papieren rietjes zo handig zijn!

Papieren Rietjes bestellen bij OrganicWareShop