Wat is mijn huis waard? – 2 eenvoudige tips om deze vraag beantwoord te krijgen

Wat is mijn huis waard? – 2 eenvoudige tips om deze vraag beantwoord te krijgen

467 Views

Wat is mijn huis waard? Dit is een van de meest gestelde vragen die mijn klanten uit het hele land mij stellen. De meeste mensen gaan ervan uit dat een woningwaarde of taxatie de huidige verkoopprijs weerspiegelt, maar niet de toekomst. Met de komst van internet kunnen makelaars nu Huispedia en andere online bronnen gebruiken om deze informatie te verkrijgen.

Huispedia – Vastgoedtaxateurs en makelaars komen vaak in contact met huizenkopers die een aankoop financieren, maar die de makelaar niet de volledige waarde van het onroerend goed willen betalen om de deal te sluiten. Dit leidt er vaak toe dat de noteringsagent onderhandelt over een prijs in het voordeel van de huiseigenaar om de deal te sluiten. Als dit proces niet goed wordt begeleid en gecontroleerd, kan het de koper duizenden dollars extra kosten voor de aankoop van een huis kosten. De koper kan ook door een gewetenloze verkoper worden bedrogen met een aanzienlijk bedrag in de vorm van koopgeld.

Om dit soort scenario’s te voorkomen, zullen slimme huiseigenaren een makelaar vragen om naast hun schatting van de woningwaarde ook een actuele schatting van de marktwaarde te geven. In veel gevallen willen kopers vooraf een bepaald bedrag aan contanten en zijn ze niet bereid genoegen te nemen met een lager aantal. Dit is de reden waarom een slimme makelaar in zijn kantoor of in het dossier bij het plaatselijke gerechtsgebouw uitgebreide dossiers bijhoudt over lopende en lopende huizenverkopen. Als er binnen een bepaald tijdsbestek activiteit op een onroerend goed heeft plaatsgevonden, kan een makelaar aanvullende informatie krijgen, zoals het verkoopcontract, de hypotheek, de akten, enzovoort. Met deze dossman-bestanden kan een koper een weloverwogen beslissing nemen over de aankoop van onroerend goed.

Huizenkopers die de tijd nemen om rond te shoppen, zullen ongetwijfeld een woning vinden waarin ze geïnteresseerd zijn met een actuele woningprijs. Dit betekent dat als een noteringsmakelaar de thuismarktwaarde in rekening brengt, de potentiële kopers meer betalen dan de makelaar eerlijk acht. Een manier om deze situatie te voorkomen, is door te werken met een ervaren makelaar die een goede praktische kennis heeft van de huidige marktwaarden. Een ander ding om in gedachten te houden is om een noteringsagent toe te staan om te bepalen wat een eerlijke prijs is. Als u dit doet, worden situaties voorkomen waarin verkopers meer proberen in rekening te brengen dan de makelaar denkt dat het huis waard is.

Een slimme makelaar verkoopt nooit een huis voor meer dan wat het waard is. Wanneer een potentiële koper de vraag stelt: “Wat is mijn huis waard?” de slimme agent zal antwoorden door te verwijzen naar de huidige marktwaarde. De meeste makelaars zullen de potentiële koper vertellen dat ze een beoordeling moeten krijgen voordat ze aanbiedingen doen.

Het laatste waar u aan moet denken als u vraagt: “Wat is mijn huis waard?” is om een voorafgaande beoordeling te krijgen. Dit kost enkele honderden dollars, maar geeft u een goed idee van wat uw huis waard is. Een makelaar zal normaal gesproken niet akkoord gaan met dit soort schatting, tenzij u bereid bent ervoor te betalen.

Kijk voor meer informatie op https://watismijnhuiswaard.com/