Wat is een webinar?

Wat is een webinar?

496 Views

Wat is een webinar?

Webinar Definitie Webinar betekent “een reeks periodieke presentaties die via internet worden gegeven met als doel informatie of training te verstrekken”. Webinars worden steeds vaker door bedrijven gebruikt als communicatiemiddel. Webinars kunnen worden opgenomen voor herhaling of gewoon worden bekeken, waardoor ze een uitstekende manier zijn om informatie of training aan werknemers en klanten te presenteren.

Hoe werkt een webinar?

Er zijn drie basiselementen vereist voor een succesvol webinar. De eerste hiervan is de facilitator – een persoon die de communicatie tussen de webinarhost en de toehoorders faciliteert. De facilitator moet in staat zijn om duidelijke en hoffelijke instructies over te brengen aan alle aanwezigen op het webinar. De andere twee hoofdelementen van een webinar zijn de presentator en de deelnemers. De presentator is de persoon die over het onderwerp of onderwerp van het webinar spreekt.

Bij het maken van uw webinar is het belangrijk dat u een presentatie maakt die van hoge kwaliteit is. Webinars van slechte kwaliteit leiden tot lage bezoekersaantallen en frustratie. Om ervoor te zorgen dat u een webinar van hoge kwaliteit maakt, moet u altijd goede webinarsoftware gebruiken waarmee u uw presentatie gemakkelijk kunt opnemen, bewerken zonder voortgang te verliezen en deze op een later tijdstip kunt afspelen. Goede webinarsoftware maakt het ook gemakkelijk om PowerPoint-dia’s te delen met leden van het publiek.

Social Media Webinars is een geweldige manier om in contact te komen met bestaande en potentiële klanten.

Veel marketeers zien webinars als een meer wenselijke manier om met hun publiek te communiceren dan traditionele advertentiemethoden zoals radio, gedrukte advertenties of televisie. Met webinars op sociale media kunt u een live, online link delen met uw bezoekers. Dit type webinar kan het beste worden gebruikt wanneer u een zeer gerichte groep prospects wilt bereiken.

Het laatste hoofdonderdeel van een webinar is het vraag- en antwoordgedeelte. Bij de meeste webinars zal de presentator nieuwe deelnemers verwelkomen en met hen in gesprek gaan. Gedurende deze tijd mag het publiek vragen stellen en antwoorden krijgen van de presentator. Bij de meeste webinars kunt u het vraag- en antwoordgedeelte van het webinar opnemen, zodat u het indien nodig op een later tijdstip opnieuw kunt afspelen.

Als u het webinar opneemt, moet u ervoor zorgen dat u over alle benodigde inhoud, apparatuur en software beschikt die nodig is voor succesvolle webinars. Als u niet beschikt over de apparatuur of software die nodig is voor het webinar, is het onwaarschijnlijk dat het webinar een succes zal worden. Er zijn veel verschillende manieren om het webinar te verspreiden. Misschien wilt u een online script gebruiken waarmee andere mensen het webinar op hun computer kunnen bekijken of kunnen ze ervoor kiezen om gebruik te maken van live streaming video. Ongeacht welke methode u ook kiest, het belangrijkste om te onthouden is dat als u niet de juiste training heeft gehad, het webinar waarschijnlijk niet zo goed zal uitpakken.

 

 

 

Klik om meer te lezen: webinarsoftware.nl